ΠΑΡΙΣΙ - ΓΑΛΛΙΑ


Αν πρόκειται για το παρθενικό σας ταξίδι στο Παρίσι μία βόλτα στο ιστορικό και γεωγραφικό της κέντρο σας δίνει τις καλύτερες συστάσεις.
Ο περίπατος θα μπορούσε να αρχίσει από την Pont Neuf, μια από τις ερωτικές γέφυρες του Σηκουάνα απ' όπου ξεκινούν και οι περίφημες Vedettes, τα ποταμόπλοια που σας ξεναγούν στο «υγρό» Παρίσι. Το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα με τα άπειρα πρόσωπα. Τόσα όσα και οι επισκέπτες του, που το λατρεύουν και διαρκώς ξαναγυρίζουν. Αν σας ενδιαφέρει η τέχνη τότε Λούβρο. Αν η μόδα τότε Υβ Σαιν Λωραν, Πιερ Καρντεν και τόσοι άλλοι οίκοι Υψηλής Ραπτικής. Ότι και αν σας ενδιαφέρει το Παρίσι «Η πόλη του φωτός» σίγουρα θα σας ικανοποιήσει.

Αξιοθέατα & Διασκέδαση 
Αρχίζουμε από την Παναγία των Παρισίων, το Πλαζ Κονκόρτ, τα Ηλύσια πεδία, τη λεωφόρο Σανζ Ελυζέ, το Καρτιέ Λατέν, το περίφημο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης τον περίφημο πύργο του Άιφελ. Το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε μίνι κρουαζιέρα στο Σικουάνα. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το Λούβρο, τις Βερσαλλίες, τα βασιλικά ανάκτορα και τους τεράστιους Βασιλικούς κήπους με τις πανέμορφες λιμνούλες. Επίσης μπορείτε να περάσετε μια αξέχαστη μέρα στο Βασίλειο του Disney, στην πόλη του ονείρου και της φαντασίας του Πήτερ Παν και του Πινόκιο, μεταφερθείτε στην ’γρια Δύση, το μεγάλο βουνό των Κεραυνών και ξαναγείνετε παιδιά ακολουθώντας τα βήματα του Ιντιάνα Τζοουνς. Για πιο έντονες συγκηνήσεις υπάρχει πάντα η "Discovery Land" ενώ ο "Ναυτίλος" περιμένει έτοιμος για καινούριες συγκηνήσεις τους λάτρεις του υποβρύχιου κόσμου. Ακόμη απαραίτητη είναι η επίσκεψη στη γραφική Μονμάρτη με τη μοναδική Σακρ Κερ. Για έντονες συγκηνήσεις, διασκέδαση στο κλαμπ Μουλέν Ρουζ στην καρδιά της Πλαζ Πιγκάλ. 

Τι επιβάλλετε να δείτε: 
- Η πρώτη βόλτα είναι πρωινή: στο λόφο της Μονμάρτρης για μια επίσκεψη στην πάλλευκη βασιλική της Sacre-Coeur με πανοραμική θέα της πόλης, ατμόσφαιρα μπελ-επόκ στην πλατεία Τερτρ και κάτι από Aμελί Πουλέν στο διάσημο πια cafe της rue Lepic, δυο βήματα από το Moulin de la Galette, τον πιο γνωστό από τους διασωθέντες μύλους της περιοχής. 
- Η δεύτερη βόλτα είναι νυχτερινή: στο Τροκαντερό, στην εσπλανάδα ανάμεσα στα δίδυμα κτίρια του Εθνικού Θεάτρου του Chaillot και του Musee de l'Homme για την καλύτερη θέα στον πύργο του Άιφελ. Για τους λάτρεις του shopping, μια βόλτα στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων αλλά και στα πολυκαταστήματα Lafayette στη rue de Rivoli και Bon Marche στη rue de Sevres είναι κάτι παραπάνω από χορταστική. 

Τι μπορείτε να δείτε ακόμα σε ένα εναλλακτικό Παρίσι: 
Ανεξάντλητο σε όψεις, το Παρίσι κρατά ακόμα τα μικρά μυστικά του. Αναζητήστε τους κήπους που κρύβονται στην καρδιά μουσείων λιγότερο γνωστών, όπως το Σπίτι του Μπαλζάκ στο 16ο, το Μουσείο της Ρομαντικής Ζωής στο 9ο, το Μουσείο Ροντέν στο 7ο ή το Μουσείο του Ντελακρουά σε μια από τις πιο γραφικές γωνιές του Saint-Germain-des Pres. Ανεβείτε στους κρεμαστούς κήπους μήκους 3 χιλιομέτρων που ξεκινούν από την avenue Daumesnil πίσω από την Όπερα της Βαστίλης, εκεί όπου κάποτε περνούσε το τρένο για το δάσος της Βενσέν. Στο Μαρέ αναζητήστε την Ωραία Ορτανσία με την εξαιρετική βιβλιοθήκη και την πλούσια κάβα αλλά και την τσαγερί της rue Rosier για τσάι και γλυκό νωρίς το απόγευμα. Εξαιρετικό τσάι με μέντα θα βρείτε και στο μεγάλο τζαμί του Παρισιού, απέναντι από το Jardins des Plantes (διαθέτει και χαμάμ) καθώς και στο Ινστιτούτο του Αραβικού Kόσμου, το κομψοτέχνημα αρχιτεκτονικής του Ζαν Νουβέλ. Ανακαλύψτε το Παρίσι άλλων εποχών στην πλατεία Sainte-Marthe του 10ου διαμερίσματος, στην Butte-aux-Cailles του 13ου ή στις καστανιές της place Dauphine, της αγαπημένης πλατείας των σουρεαλιστών πίσω από το Μέγαρο της Δικαιοσύνης. 

Το Παρίσι για τα παιδιά: 
Στο μυαλό των πιτσιρικάδων το Παρίσι είναι συνήθως ταυτισμένο με την Ντίσνεϊλαντ. Σε απόσταση μισής ώρας περίπου από το κέντρο της πόλης με τον προαστιακό και με περισσότερους από 13 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, η Ντίσνεϊλαντ μπορεί να ικανοποιήσει πλήρως τόσο τη φαντασία όσο και την καταναλωτική σας μανία: 61 εστιατόρια, 52 καταστήματα, δύο τεράστια πάρκα αλλά και επτά ξενοδοχεία. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε παραμυθένια μπανγκαλόους στην καρδιά του δάσους, πολυτελείς σουίτες με θέα στον πύργο της Ωραίας Κοιμωμένης ή κάτι πιο ρουστίκ στις όχθες της λίμνης. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να αφιερώσετε στην Ντίσνεϊλαντ μια ημερήσια εκδρομή, οι εναλλακτικές λύσεις που προτείνει η πόλη στους μικρούς της επισκέπτες θα σας αποζημιώσουν.

Τι να αγοράσετε ή ακόμα να γευθείτε: Ότι και να δοκιμάσετε στη Γαλλία, από τα κρασιά, τα τυριά, τη Nouvelle Cuisine, την επαρχιακή κουζίνα, όλα αξίζουν. Όσο αναφορά τις αγορές για τις κυρίες υπάρχουν μοντέλα περασμένης σεζόν με έκπτωση 50%. Miss Griffes, 19 Rue de Penthievre και Anna Lowe, 35 Rue Matignon 8ο διαμέρισμα. Για κυρίους: Alain Figaret, 16 Rue de Sevres : τεράστια επιλογή σε πουκάμισα, γραβάτες. PWS, 1 Rue de Penthievre με έκπτωση 35%. Αθλητικά είδη: Samaritaine, 75 Rue de Rivoli. Αρωματα και καλλυντικά: Michael Swiss, Rue de la Paix και Rue Daunou. 

Περισσότερα μπορείτε να δείτε από την ιστοσελίσα http://www.kapatravel.gr