ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Φρανκφούρτη (είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Βρίσκεται στον ποταμό Μάιν και έχει πληθυσμό περίπου 650.000 κατοίκους, 5 εκατομμύρια στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή).
Η Φρανκφούρτη είναι γνωστή για τους ουρανοξύστες της και είναι η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που επιτρέπει να κτιστούν ουρανοξύστες μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Μαζί με το Παρίσι, το Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη και τη Μαδρίτη, είναι επίσης μια από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που έχει έναν σημαντικό αριθμό ουρανοξυστών.
Είναι το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Γερμανίας αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, καθώς είναι η έδρα του γερμανικού Χρηματιστηρίου (Deutsche Börse AG), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πολλών τραπεζών, όπως η Ντόιτσε Μπανκ (Deutsche Bank), η Ντρέσντνερ Μπανκ (Dresdner Bank), η Κομέρτσμπανκ (Commerzbank).

Αξιοθέατα
Είναι πολύ εύκολο να επισκεφθεί κανείς τα αξιοθέατα με τα πόδια. Σε μια ακτίνα 1.5 χλμ βρίσκονται πολλά από τα πιο σημαντικά. Η εμπορική οδός με τα μεγάλα καταστήματα είναι η Zeil. Αρχίζει στη Hauptwache και τελειώνει στην Konstablerwache. Μια άλλη εμπορική οδός είναι η πολυτελής Goethestraße κοντά στην Παλαιά Όπερα.

    Καθεδρικός ναός (Dom)
    Δημαρχείο (Römer)
    Παλαιά Όπερα (Alte Oper)
    Σπίτι του Γκαίτε (Goethehaus)
    Paulskirche
    Ζωολογικός κήπος
    Πάλμενγκαρτεν (Βοτανικός Κήπος)

Σχεδόν όλα τα σημαντικά μουσεία βρίσκονται στην όχθη του ποταμού Μάιν.

Αυτά είναι:

    Μουσείο Εφαρμοσμένης Τέχνης (Museum für Angewandte Kunst)
    Γερμανικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής (Deutsches Architekturmuseum)
    Γερμανικό Μουσείο Κινηματογράφου (Deutsches Filmmuseum)
    Δημοτικό Ινσιτούτο Τέχνης (Städelsches Kunstinstitut)
    Μουσείο Αρχαίας Γλυπτικής - Liebighaus
    Μουσείο Τηλεπικοινωνιών (Museum für Telekommunikation)
    Μουσείο Παγκόσμιων Πολιτισμών (Museum der Weltkulturen)