ΡΩΜΗ - ΙΤΑΛΙΑ

Πρόκειται για μια κλασική πρωτεύουσα: δεν θα τη βαρεθείτε ποτέ, δεν χάνει τη λάμψη και το μοναδικό στιλ της, ενώ πολύ δύσκολα θα την εξαντλήσετε.
Στο ιστορικό της κέντρο «συνωστίζονται» μεγαλοπρεπή κτίρια: από αψίδα σε palazzo, από μουσείο σε σιντριβάνι και από forum σε basilica, θα νιώθετε ότι περπατάτε μέσα στην Ιστορία.

Συγκλονιστικοί ναοί, γοητευτικές πλατείες, κλασάτες κατοικίες, μεσαιωνικά σοκάκια και ο Τίβερης συνθέτουν μια πόλη 100% ερωτεύσιμη. Όμως αυτή η grande dame με Ιστορία χιλιετιών δεν είναι απλώς ένα ζωντανό μουσείο, διαθέτει επίσης τσαχπινιά και χάρη. Οι Ρωμαίοι είναι άνθρωποι με μπρίο: ψηλοτάκουνα σε αρχαία πλακόστρωτα (δυστυχώς, πολλά έχουν αντικατασταθεί με άσφαλτο), άριστης ποιότητας gelato (μέχρι και ντομάτα έχουν φτιάξει οι αθεόφοβοι!), far niente σε πλατείες και μπαράκια – και να μην παραλείψουμε τη μανία τους με το shopping και τις βέσπες-σήμα κατατεθέν της πόλης. Αν και η Ρώμη δεν θεωρείται προορισμός για nightlife, υπάρχουν αρκετά bars και clubs στο Testaccio και στην Ostiense.

Τέλος, το φαγητό μοιάζει με την πόλη: ακόμη και η pizza στο δρόμο έχει ποιότητα, νοστιμιά και φαντασία. Πότε να πάτεΠότε να πάτε Με την πρώτη ευκαιρία. Το κλίμα δεν αποτελεί αντικίνητρο και η τουριστική κίνηση σπάνια μειώνεται. Ένα εύκολο weekend, τουλάχιστον όσον αφορά τον καιρό και τις πτήσεις. Η high season είναι από τον Μάρτιο μέχρι και τον Νοέμβριο – με αντίστοιχα αυξημένες τιμές, ιδίως στα ξενοδοχεία.