ΑΘΗΝΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι επισκέπτες φαντάζονται την Αθήνα σαν μια πόλη που ποτέ δεν κοιμάται – και όχι άδικα.
Η Αθήνα φημίζεται για την ιδιαίτερα έντονη και πολυδιάστατη νυχτερινή ζωή της, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στα Σαββατοκύριακα αλλά ακολουθεί έντονους ρυθμούς και τις καθημερινές. Οι προτάσεις διασκέδασης είναι πολλές, ικανοποιούν όλες τις τάσεις και τα γούστα και καλύπτουν όλη την πόλη.

Ξεχάστε όσα ισχύουν σε άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Οι Αθηναίοι βγαίνουν συνήθως για διασκέδαση λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και η διασκέδαση κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Φυσικά υπάρχουν μπαράκια και bar-restaurants που ανοίγουν νωρίτερα, όμως και πάλι "κανονική" ώρα γι' αυτά είναι μετά τις 10 το βράδυ.

Η ανερχόμενη περιοχή του Γκαζιού έχει πολλά μικρά μπαρ και καφέ όπου συχνάζουν κυρίως νεαροί καλλιτέχνες και σχεδιαστές. Αν έχετε περισσότερο γκλάμορους διάθεση, κατευθυνθείτε προς τα μεγάλα κλαμπ. Ίσως να είναι λίγο αυστηρά ως προς τον έλεγχο στην πόρτα, αλλά όταν μπείτε μέσα θα χορεύετε σε ρυθμούς ξένων και ελληνικών μπιτ. Για μια εναλλακτική έξοδο, δοκιμάστε τις περιοχές Εξάρχεια και Ψυρρή.

Θερινά σινεμά
Γιατί  να μη δείτε μια ταινία με τους φίλους σας σε ένα από τα πολυάριθμα ανοιχτά θερινά σινεμά κάτω από τον όμορφο αθηναϊκό ουρανό;

Γνωρίζετε οτι:

Η περιοχή Γκάζι πήρε το όνομά της από το εργοστάσιο αεριόφωτος που λειτούργησε εκεί από το 1862 έως το 1984. Τα βιομηχανικά κτίρια του εργοστασίου μεταμορφώθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων σε έναν εντυπωσιακό πολυχώρο τέχνης, που φιλοξενεί πρωτοποριακές εκδηλώσεις.